İçeriğe geç

Mersinde Hangi Meyve Yetişir

Mersin’de en çok hangi meyve yetişir?

TÜİK’in 2019 verilerine göre; “İlimiz muz, çilek, limon, erik, badem, keçiboynuzu, yeni dünya, kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır” dedi. Türkiye’nin toplam muz üretiminin 548.323 ton olduğunu belirten Abalı, “Mersin, 333.999 tonla Türkiye muz üretiminin yüzde 61’ini karşılıyor.

Mersin’in hangi meyvesi meşhur?

Taze ve sulu kıvamıyla Mersin mandalinası ve portakalı kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasındadır.

Mersinde hangi tropikal meyveler yetişir?

Kurumun 2019 verilerine göre Mersin’de 110 dönümlük bir alanda ejder meyvesi yetiştirilmektedir. Kivi, Türkiye’ye gelen ilk tropikal meyvelerden biridir. Mersin’de uzun zamandır üretilmektedir. Ancak son yıllarda maliyeti artarken gelirleri azalan turunçgil meyve ve sebzelere ciddi bir alternatif haline gelmiştir.

Mersin’de neler üretilir?

Mersin’de yetiştirilen tarım ürünleri çok çeşitlidir. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut ve mercimektir. En çok yetiştirilen endüstriyel ürün pamuktur. Yer fıstığı ve susam da yetiştirilir.

Mersin nasıl bir meyvedir?

Murt, Hambeles, Mersin veya Sazak ağacı olarak da bilinen, yaprakları ve meyveleri harika özelliklere sahip bu Akdeniz çalısını tanıyalım. Vücut için son derece faydalı bir besin olan Murt meyveleri yumuşak kıvamlı ve küçük bir yapıya sahiptir. Ekşi bir tada sahiptir.

Mersin meyvesi nerede yetişir?

Yaban mersini nerede yetişir? Fundagiller familyasına ait olan yaban mersini, Kuzey Amerika’ya özgüdür. Türkiye’de ise çoğunlukla Giresun, Sürmene, Rize, Erzurum, Trabzon ve Uludağ’da yetişir.

Mersin’in neyi güzeldir?

Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası 331. Mağaralar ve Oyuklar. … Mersin Marina. 570. Marinalar. … 3. Mut Yerköprü Şelalesi. Şelaleler. Yazan: mesut_arikoglu. … Uzuncaburç Olba Antik Kenti. 110. Antik Kalıntılar. …Kızkalesi Kalesi. 115. Alahan Manastırı Kaleler ve Kiliseler. … Soğuk Su. Plajlar.

Mersin’in en ünlü yemeği nedir?

Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, börek gibi yapılışı kolay ve çabuk olan, hemen yenilebilen ve uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.

Mersin meyvesi nelere faydalıdır?

Cilt sağlığına iyi gelir. Yaban mersini hafızayı güçlendirir. … Kanseri önlemeye yardımcı olur. … Kan şekerini dengeler. … Yaban mersini kalp sağlığını korur. … Tansiyonu dengelemeye yardımcı olur. … Sindirim sistemini düzenler. … Yaban mersini bağışıklık sistemini güçlendirir. … Göz sağlığına iyi gelir.Daha fazla makale…•29 Ocak 2024

En pahalı meyve hangisidir?

1. Yubari King Melon. Japonya’da yetiştirilen bu kavun çeşidi neredeyse bir araba fiyatına satılıyor. Bu kavunlardan ikisinin fiyatı yaklaşık 26.000 dolar.

Akdeniz meyveleri nelerdir?

Akdeniz Bölgesi’nde ağırlıklı olarak yetiştirilen tarım ürünleri arasında altınbaşak, acı portakal, avokado, muşmula, portakal, limon, bergamot, keçiboynuzu, mandalina, incir ve hurma yer almaktadır.

Ejder meyvesi neden pahalı?

Aslında artık pazarlarda satılmaktadır. Üretim alanından elde edilen verimin yüksek olması, yetiştirilmesinin kolay olması, raf ömrünün uzun olması, meyvenin zengin besin değerlerine sahip olması ve pazarda yüksek fiyatlardan alıcı bulması ejder meyvesi yetiştiriciliğini cazip kılmaktadır.

Mersin’in en çok hangi meyvesi meşhurdur?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Mersin’in eski adı nedir?

1924 yılında Mersin ismiyle il olmuş, 1933 yılında merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel ismi verilmiştir. 28 Haziran 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin ismi tekrar Mersin olmuştur.

Mersinin yerlileri kimlerdir?

İkincisi ise Mersin isminin bu bölgede yaşayan “Mersinoğulları veya Mersinoğlu” adlı bir Türkmen ailesinden geldiği görüşüdür. Evliya Çelebi seyahatnamesinde bölgede yetmiş evli bir Türkmen ailesinin bulunduğunu ve bu ailenin isminin Mersinoğlu olduğunu belirtmiştir.

Mersinde kiraz yetişir mi?

Mersin’in Erdemli ilçesinde açık alanda yetiştirilen kirazların hasadı başladı. İlçe genelinde yaklaşık 2 bin 500 dönümlük alanda yetiştirilen kirazın ilk hasadı, Koramşalı köyündeki bahçelerde gerçekleştirildi.

Mersin hangi bölgede yetişir?

Mersin (Myrtus communis L.), Akdeniz Bölgesi’nde kumullardan başlayarak, maki bitki örtüsü içerisinde ve orman altlarında üretilen ve dağıtılan önemli odun dışı orman ürünlerinden biridir.

Mersinde kivi yetişir mi?

Mersin’in Silifke ilçesinde hasadı yapılan kivi, kilosu 4,5 TL’den satıldı. 2003 yılında Kızılgeçit ilçesinde 1 dekarla başlayan kivi üretimi, şu anda 200 dekara ulaştı.

Guava meyvesi Türkiye’de nerede yetişir?

Örneğin guava meyvesinin Türkiye’de nerede yetiştiği son yıllarda sıkça sorulan bir sorudur, aynı zamanda Türkiye’nin Akdeniz ve Ege gibi sıcak bölgelerinde de guava yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir